Gondolatok az eredményeinkről

 

Mit jelent eredményesnek lenni?

Akkor vagy eredményes, ha mindig a legjobbat hozod ki magadból. Az, hogy ez mire elég, azt a mezőny határozza meg, amiben versenyeztél. Lehetsz vele első is, meg utolsó is.


 

Miért mondjuk azt, hogy az eredményt meg lehet vagy meg kell fizetni?

Semmiképpen sem rossz értelemben mondjuk. Az eredmény megvétele azzal valósul meg, hogy el kell menni minél több megmérettetésre, ami így vagy úgy, de nem kevésbe kerül. Akárhogy is próbálkozunk, nem kerülhetjük el, hogy részt vegyünk egy-egy versenysorozaton, de ritka az, hogy elsőre miénk a kupa: sokszor kitartó munka kell, és sok-sok megmérettetés, és ami biztos: nem kudarc, ha nem érjük el a megálmodott első helyet. Már önmagában a részvétel, a tendencia, a javuló teljesítmények (hibátlan pályák, nagyobb százalékok, rövidebb idők) mutatják, hogy jó irányba haladunk.

Az áhított eredmény megszerzése valakinek évekbe kerül, de van, akiknek csupán hónapok kérdése, de kijelenthető: általában mindig arányos a befektetett munkával.

Legyen az tanítvány vagy a tanítója, az eredményért meg kell dolgozni. De egy dolog tény: ahogy a puding próbája az evés, úgy a tanítót a tanítványai minősítik, legalábbis én így gondolom és erre is törekszem . A vezetőket pedig a csapatuk. A csapatot pedig a vezetője határozza meg.

Ti hogy gondoljátok: jó csapatjátékosnak valljátok magatokat? A verseny megedzett Benneteket? Javulnak az eredmények? Tiétek lesz egyszer a kupa?

V.A.